AlpenFever

AlpenFever, zo klinkt de bandnaam van deze 2 volbloed muzikanten, Bart en Peter. Sedert einde 2007 zijn deze 2 broers succesvol onderweg in de wereld van de ‘Volkstümliche Musik’. Reeds op zeer jonge leeftijd verloren zij hun hart aan de ‘Tiroler Volksmusik’ en in het bijzonder aan de muziek uit het Zillertal.

Het tiroler ‘Fever’ kreeg hen voor het eerst te pakken tijdens de zomer van 1983. Beide broers waren toen met de hele familie voor de eerste keer met vakantie in Finkenberg in het Zillertal. De bergen en die typische ‘Gemütlichkeit’ maar in het bijzonder de ‘Zillertaler Musik’ had hen direct zo goed bevallen dat er tot op vandaag nog steeds meerdere malen per jaar richting het Zillertal (Mayrhofen-Finkenberg) gereden wordt.
Muzikaal geïnspireerd door de muziekgroepen aldaar begonnen beide broers reeds op jonge leeftijd muziek te maken. Na de notenleerlessen werd er gekozen voor accordeon- en klavieronderricht. Bart nam er na zekere tijd ook nog slagwerk bij.

Maar om nu de échte tiroler-sound te kunnen brengen, begrepen de broers dat er hen muzikaal nog iets ontbrak … nl. een gitaar en natuurlijk een Steirische Harmonika! In zeer korte tijd en door dagelijks veel te oefenen, bespeelde Bart met volle overgave zijn Steirische Harmonika. Peter leerde snel hoe zijn gitaar te bespelen en jawel … ‘AlpenFever’ werd geboren!

Intussen heeft het duo reeds grote podiumervaring en zijn ze als ‘de beste’ op elkaar ingespeeld. Een ‘AlpenFever-Bühnenprogramm’ is dan ook een feest voor jong en oud: pompende Polka’s, vlotte Boarischer’s, stemmige walsen, bekende schlagers maar zeker en vast ook actuele stemming- en après-ski hits staan op de playlist van AlpenFever.
Deze partyband staat dan ook garant voor de échte Tirolersfeer op vele podia en is daardoor zeer geliefd in binnen- en buitenland!

Sinds de zomer van 2013 is AlpenFever onder contract bij het bekende platenlabel ‘Tyrolis’ uit Oostenrijk. Hun nieuwste album ‘Aus meinem Herz lacht die Musik’ werd recent met veel succes uitgebracht, dat blijkt ook uit het feit dat de 2 broers reeds enkele weken op ‘Nr.1’ stonden in de ‘Volksmusik-Hitparade’ in zowel Duitsland als Oostenrijk. Hun nieuwste videoclip ‘Wenn I mit mei’m Mad’l tanz’ wordt in het voorjaar van 2015 gelanceerd op dé Volksmuziekzender ‘FOLX TV’ en is vervolgens te zien en te horen op verschillende andere televisiestations. Dat belooft en smaakt zeker naar meer! 

Laat u verrassen door de enige échte ‘AlpenFever-Sound’!                              Peter  De Spiegelaere                     Bart  De Spiegelaere  


Aktuelles Album
AlpenFever Auf…

      

AlpenFever TV


Unsere Partner


           

                          

Newsletter abonnieren